Obaveštenje Kolačići se koriste na ovoj web stranici kako bi pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite, pretpostavljamo da se slažete da primate kolačiće sa ove web lokacije. OK

BESPLATNA DOSTAVA ZA PORUDŽBINE PREKO 3500 DINARA

ANTAKRIKTIN – anti-age borac pravo sa Antarktika

14/01/2021
od strane Anastasija Miladinovic
ANTAKRIKTIN – anti-age borac pravo sa Antarktika

Šta je Antakriktin i čemu služi?

Da li je efikasnost Antaktiktina naučno potvrđena?


Peptid koji se dobija izolacijom iz mikroorganizama koji se isključivo mogu naći u blatu na ostrvu King George na Antartiku. Sastoji se od 3 esencijalne amino kiseline: glicina, histidina i lizina.

Antakriktin stimuliše sintezu kolagena (više o kolagenu pročitatajte ovde) i elastina (više o elastinu pročitakne ovde) i sprečava gubitak vlage, regeneriše kožu i štiti je od štetnih uticaja. Kako nije senzibilizator, ne nadražuje kožu i nema nepovoljnih neželjenih efekata, potpuno je bezbedan za primenu i na najosetljivijoj koži.

Iako je inovativno pojačanje u svetu kozmetike, nekolicina studija potvrdila je efikasnost ovog retkog peptida: 

  • Laboratorijska ispitivanja su pokazala da ovaj peptid povećava proizvodnju kolagena i (jedan od podtipova kolagena) za neverovatnih 128% tokom 15 dana, kolagena IV za 81% i elastina za 31%.
  •  Studije na zdravim dobrovoljcima pokazale su poboljšanje stepena hidratacije za 45% kod kože tretirane kremom koja sadrži ovaj sastojak, u poređenju sa kontrolnom kremom (placebom), i značajno smanjenje dubine i vidljivosti bora nakon korišćenja kreme sa ovim peptidom u trajanju od 30 dana, dva puta dnevno.


Komentari

Nisu pronađeni članci

Napiši recenziju